Община Стара Загора работи върху развитие на уикенд туризма

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_7353IMG_7414„През следващата година имаме идея да развием уикенд туризма на територията на Община Стара Загора. Ще има различни акценти в края на всяка седмица, които да привличат гости в града ни. Предвиждаме тематичните уикенди да стартират в началото на юни и да продължат до края на септември“ – съобщи Милена Желева, зам.-кмет с ресор „Култура, туризъм и младежки дейности“ (на първата снимка). Тя присъства на награждаване на победителите в онлайн предизвикателството „Улови момента“, организирано от Туристическия информационен център към Община Стара Загора в партньорство със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.

По време на церемонията, която се състоя в Лапидариума на Регионалния исторически музей, Желева подчерта, че пандемията от Covid-19 е забавила стартирането на част от заложените в годишната програма събития. „Имаме подготвени съвместни инициативи с туроператорите, хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора, които се надяваме да осъществим до края на 2020 г. За съжаление тази година не беше благосклонна към бранша, но със съвместни усилия се насочваме към програма, която да привлича туристи в периодите от петък до неделя, както и в празничните дни от календара“ – добави тя и благодари на всички, включили се в инициативата и запечатали чрез обектива си красиви кътчета от Стара Загора.

В конкурса участие взеха 26 автори с над 120 снимки. Девет от творците спечелиха ваучери на стойност 30 лева от различни местни ресторанти и заведения. Сред тях – ресторант и пицария „Царя 65“, ресторант „Чевермето“, Ресторант „Орфеида“ в Парк-хотел Стара Загора, ресторант „Уникато“, ресторант „Заара“, ресторант „Зеления хълм“, ресторант „The Fat Chef“, кафене „Hello caffe“ и клуб „Il Mondo“.

Началникът на отдел „Туризъм“ в Община Стара Загора Добромира Петрова обобщи, че най-много са снимките, представящи зелените площи за отдих и почивка – от парк „Митрополит Методий Кусев“, от парк „Артилерийски“, от езерото „Загорка“, както и от Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Част от авторите са успели да „хванат“ природни явления или вълшебството на природата.

Победителите бяха наградени от представители на заведенията, предоставящи ваучерите.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн