Отборът на Община Стара Загора завоюва второ място на турнир по стрелба

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
strelbi-2020g-153strelbi-2020g-163Отборът на Община Стара Загора се класира на второ място в Открития турнир по стрелба с общовойскови пистолет „Макаров“, организиран от Втора Тунджанска механизирана бригада. Отборът в състав Златка Мечева, Минка Босева, Веселин Василев, Иван Вълев, Пламен Тодоров и водач зам.-кметът Красимира Чахова постигна завиден резултат от общо 506 точки, което го нареди след състезателите от сборен отбор на Втора Тунджанска механизирана бригада, „отстреляли“ 546 точки. На трето място се класира сборният отбор на 42-ри механизиран батальон Ямбол с 456 точки.

Най-висок резултат при мъжете постигна Иван Вълев от отбора на местната администрация - 119 точки. При жените първа е Диана Атанасова с постижение 112 точки. Отборът на мъжете от Община Стара Загора завоюва първото място, като събра общо 336 точки, изпреварвайки представителите на 31-ви механизиран батальон Хасково и териториалната дирекция на ДАНС – Стара Загора. Дамите от отбора на Общината също се представиха отлично, като успяха да заслужат бронза с резултат от 170 точки. Първото място е за представителките от сборния отбор на Втора Тунджанска механизирана бригада, а второто за сборният отбор на 42-ри механизиран батальон Ямбол.

Общо десет отбора премериха сили в стрелбата с оръжие по време на турнира, провел се на учебен полигон “Люляк” и организиран по повод 22-та годишнина от създаването на Втора Тунджанска механизирана бригада. Сред състезателите бяха и двамата заместник-областни управители Димитър Драчев и Красимир Червилов, представители на различни местни и държавни институции и от съюза на сержантите и офицерите от запаса.

Надпреварата бе открита от командира на Втора бригада бриг. генерал Стоян Шопов и с изпълнение на военния духов оркестър на съединението. Военното формирование ще отбележи своя празник на 1 септември, когато ще бъде направена и първа копка за построяване на параклис с името „Св. Георги Победоносец“.

Отличените участници получиха купи, медали и грамоти.

strelbi-2020g-465strelbi-2020g-504

strelbi-2020g-542strelbi-2020g-538
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн