Стартира втори прием на документи за финансово подпомагане на двойки за асистирана репродукция в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Bebe v epruvetkaНа 1 септември от 9.00 часа в зала 216 на Община Стара Загора започва втори прием на документи за финансово подпомагане на процедури по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала. Входирането в администрацията на нужната документация може да се прави всеки работен ден от 9.00 часа до 12.30 часа, а крайният срок е 15 октомври, 12.30 часа.

Двойките с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Стара Загора, могат да получат финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция със средства, предвидени в общинския бюджет. Съгласно Правилника – един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Всички критерии, както и необходимите формуляри, са публикувани в сайта на Община Стара Загора, в секция Обявления на Общински съвет: https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya-na-obshtinski-savet/vtori-priem-na-dokumenti-za-finansovo-podpomagane-na-protseduri-i-deynosti-po-asistirana-reproduktsiya-na-sapruzi-i-litsa-zhiveeshti-na-sapruzheski-nachala-s-reproduktivni-problemi-na-teritoriyata-na-obshtina-stara-zagora-za-2020-g

На заседанието си през юни Общинският съвет взе решение за подпомагане на кандидатствалите за финансова помощ 21 двойки с по 2 хил. лева, но в гласувания Бюджет на Общината за асистирана репродукция остават още средства. Това е и причината да бъде обявен втори прием на документи.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн