Митрополит Киприан отслужи св. Божествена Златоустова литургия в обновения храм „Св. Николай“, с. Змейово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_1005На 23 август, 11-та неделя след Петдесетница, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена Златоустова литургия в храм „Св. Николай“, с. Змейово. Църквата е построена около 1830 година. В нея, няколко години по-късно, поп Харитон е направил и един от първите преписи на „История славянобългарска.“

„Само година и половина след посещението си във Вашия енорийски храм, който беше в окаяно състояние, днес той отново отвори врати и процъфтя в името на Господа. Изказвам огромна благодарност на председателя на църковното настоятелство отец Петър Радев и на всички спомоществуватели, които отделиха от времето и средствата си, за да може днес да бъдем в едно сърце и в една душа, в името на Господ Бог“, каза в края на службата владиката.

С подарък – националния трибагреник и знаме на Старозагорската епархия, миряните от с. Змейово засвидетелстваха любвта и признателността си към архиерея.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн