Пълнометражен документален филм за казуса с парк Бедечка с премиера в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
109675534_10157176358010636_8484306827098535557_oЗа емблематичния старозагорски казус с парк “Бедечка” вече се появи и първият документален филм. 68-минутната лента на базираната в Берлин продуцентка и режисьорка Димана Шишкова ще има своите две премиерни вечери на 25 и 26 юли (събота и неделя) в Стара Загора, в 20:30 ч. в Къщата на архитекта в новата старозагорска творческа зона на улица „Сава Силов“.

Първата вечер вече е запълнена, свободни места са останали за втората. Входът е свободен. Заради ограниченията по повод коронавирусната епидемия се изисква регистрация, за да се съблюдава лимитът от 30 места – на https://www.eventbrite.com/e/114148316688.

Независимият пълнометражен документален филм “Случаят Бедечка” е своеобразна дискусия между засегнатите страни в казуса с едноименния старозагорски парк. Това са представители на граждански и екологични организации, наследници на собствениците на частни парцели в спорната територия, административни служители и независими експерти.

Филмът представя едно лично пътешествие, което започва от Стара Загора и преминава през три континента. С любопитни примери за усилията на гражданското общество в Берлин за запазването на бивше самолетно летище от застрояване и превръщането му в обществен парк; представянето на урбанистичен проект за устойчив град в панамската джунгла и среща с коренното население на Венецуела – филмът търси широк поглед за значението на зелените площи в градска среда и обществените проблеми, които съпътстват процесите на трансформацията им в България и по света.

Анимациите във филма са на Стефка Бенишева. Музика: Doesn’t Frogs, Federico Truzzi, LPG, Florian Niesbach и др. Сред участниците са Ивайло Клисуров, Райна Джогова, Първан Симеонов, Живка Александрова, Люба Петкова, Мариана Стоилова, Росица Джамбазова, Тенко Дянков, Живко Тодоров, Петко Еврев, Радка Кусева и други.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн