Обмисля се промяна в организацията на движението в част от старозагорския кв. „АПК“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
APKЗам.-кметът на Община Стара Загора с ресор „Транспорт, чистота и екология“ Йордан Николов проведе среща с живеещи в квартал „АПК“. Повод за нея бяха множество въпроси на жителите, касаещи организацията на движението в района.

На срещата бяха обсъдени варианти, които да облекчат движението на МПС и мерки за безопасността на пешеходците. Присъстващите се обединиха около идеята за изграждане на нова пешеходна пътека на бул.“Св. Патриарх Евтимий“ в близост до ул.„Ален мак“. Пешеходната пътека до Професионална гимназия по ветеринарна медицина “Иван П.Павлов” ще бъде премахната. За целта ще бъде изготвено задание за изготвяне на проект.

Николов припомни, че в момента се изготвя Генерален план за организация на движението, който включва всички видове транспорт и неговата основна цел е да спомогне за намаляване на травматизма по пътищата чрез анализ и намаляване на критичните участъци. Особено внимание се обръща на зоните около училища, детски градини и ясли, болници, които генерират и концентрират повече пешеходен трафик.

На срещата присъстваха още директорът на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ към Община Стара Загора Росица Копривчина, началникът на отдел „Транспорт“ Бояна Делева, както и началникът на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР Стара Загора Бончо Славов, представители на фирмата, изготвяща Генералния план за организация на движението в Стара Загора, както и представители на фирмата, отговаряща за светофарните уредби в града.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн