Въжена градина радва децата на Стара Загора от днес

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_5144Въжената градина в старозагорския парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) днес отвори врати. Съоръжението е предназначено за деца до 14-годишна възраст.

Работното време на атракциона ще бъде всеки ден от 9.30 до 18.30 часа. „Децата, които искат да посещават въжената градина, ще преминават през задължителен инструктаж за безопасност, а техните родители или придружители ще трябва да подпишат декларация, че са запознати с правилата за ползване на съоръжението“, обясни началникът на отдел „Спортни дейности“ при Община Стара Загора Петко Крумов.

Той допълни, че за сигурността на малчуганите са назначени четирима физически подготвени инструктори, които ще следят за безпроблемното използване на спортното съоръжение. Част от екипа е и Росен Тотев, сертифициран за обществен инструктор по алпинизъм, член на Алпийския клуб към ТД „Сърнена гора“ и член на Отряда към планинската спасителна служба.

В момента се прави проучване за изграждане на модернизация на въжената градина, което ще позволи облекчаване на режима на преминаване и оптимално използване на пространството.

Входът за въжената градина е напълно безплатен, разказаха още организаторите от Община Стара Загора. С цел спазване на всички противоепидемични мерки и недопускане на струпване на групи хора, в съоръжението ще бъдат допускани деца в сесии от до шестима участници.

IMG_5106
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн