Млади изследователи от Тракийския университет участват в проучване за къщички за гнездене на белошипи ветрушки в Сакар

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Студенти по Ветеринарна медицина, екология и зооинжинерство от Тракийския университет се включиха в дейностите на Сдружение “Природен парк Сакар“ по проект „Ти и Lidl за по-добър живот на белошипата ветрушка“. Проектът се осъществи в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Като част от теренните дейности, младите природолюбители взеха активно участие в проверката на изкуствени гнездилки, поставени по-рано през годината от екипа на Сдружение “Природен парк Сакар“.

Особен интерес сред младите ветеринари предизвикаха двойка кукумявки, които отглеждат своите пет малки в една от гнездилките. По време на акцията участниците имаха възможност да се запознаят отблизо с природата на Сакар планина, която е част от екологичната мрежа Натура 2000.

Районът на Сакар е сред локациите, в които студентите от университета провеждат своите практики и стажове, като се има предвид, че това е едно от местата в България с високо ниво на биологично разнообразие.

Информацията и снимките са предоставени от сдружение „Природен парк Сакар“

76457664

764576642
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн