Близо 500 кандидатстуденти са подали документи за прием в Тракийския университет до момента

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
HaskovoБлизо 500 кандидатстуденти са подали документи за прием в Тракийския университет до момента. По-голямата част от тях са се възползвали от възможността да заявят желанието си да се явят на изпити или да кандидатстват с оценката от държавен зрелостен изпит във висшето учебно заведение онлайн.

Припомняме, че от 8 юни кандидатите могат да подават документите си и на място – в Ректората на университета, във Факултета в Ямбол и във Филиала за медицински сестри и акушерки в Хасково.

Статистиката сочи, че сред подалите онлайн документи най-желаните специалности са медицина и ветеринарна медицина, а тези, които са подали документи присъствено в Ректората, имат най-голям интерес към педагогическите специалности.

До момента присъствено във Факултет „Техника и технологии“ в Ямбол са подали документи близо 50 кандидатстуденти, като част от тях са заявили участие в редовен изпит по обща езикова култура, други – за тест по общотехническа подготовка. Има и кандидатстуденти, които ще участват в класирането с оценка от Държавния зрелостен изпит и от предварителните изпити. Най-желаните специалности във факултета са Автоматика и компютърни системи и Автотранспортна и земеделска техника.

Във филиала в Хасково до този момент отчитат по-голям интерес към специалността Медицинска сестра, отколкото към специалността за акушерки.

Приемът на документи за кандидатстудентите, които ще се явяват с изпит, продължава до 26 юни на място, онлайн и в бюрата на ЦКПИ и НАПС в страната, а тези, които ще участват в класирането с оценка от държавния зрелостен изпит, ще могат да подадат заявления в Тракийския университет до 3 юли.

Единствената специалност, за която не може да се кандидатства с оценка от матурата, е медицина.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн