Изложба „70 години балет Стара Загора“ откриват в петък в парк “Пети октомври”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Izlozba_final_70-30Izlozba_final_70-1Изложба „70 години балет Стара Загора“ ще бъде открита в Стара Загора на 12 юни, петък, от 11.00 часа в парк „5 октомври“ (алеята до бул. Цар Симеон Велики).

Изложбата е съставена от 30 платна с подбрани колажни фотоси и е кратък преглед на развитието на професионалния балет в Стара Загора с акцент върху възхода на балетната трупа през последните години (2016-2020).

Изложбата се реализира от Държавна опера – Стара Загора със съдействието на Община Стара Загора и ще остане до 1 септември 2020 година. На откриването ще присъстват Огнян Драганов, директор на Старозагорската опера, Силвия Томова – художествен ръководител на балета на Операта, Снежана Дескова – дългогодишна примабалерина в Старозагорска опера и др.

Историята на балета на Старозагорската опера започва още със създаването на най-стария извънстоличен оперен театър през 1925 година. За рождена година на балета се счита 1949 година, когато на сцената на театъра е поставена първата балетна постановка „Куклената фея“. В продължение на 70 години балетът в Стара Загора преминава през своите върхове и спадове, за да преживее своето възраждане през последните години.

Izlozba_final_70-25
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн