Ръкоположиха дякон в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
FullSizeRender (2)Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ръкоположи Таньо Танев за дякон с името Тихон. Това стана в Митрополитския храм „Св. Димитър“ по време на св. Божествена Златоустова литугрия, на 7 Неделя след Пасха ­ на св. Отци от Първия вселенски събор. Св. ап. Ермий. Св. мчк Ермей.

Таньо Славчев Танев е завършил двугодишен паралелен курс в Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“ и четиригодишен курс в Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий“ – Пловдив. Той е изявил желание да приеме духовен сан и да се отдаде на благодатно служение Богу. Освен в архиерейските служби, дякон Тихон ще участва в богослуженията в Чирпанската духовна околия.

Утре, 1 юни – Международен ден на детето, за втори път Старозагорската митрополия и Държавна опера – Стара Загора канят децата на музикално приключение в градината на Митрополитския дом със спектаклите „Фа Сол Ла се забавлява“ в 09:30 часа и „Клинг Кланг“ в 11:00 часа. Входът е свободен, като ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки с грижа за артистите и публиката – малчуганите и техните родители.

IMG_7614IMG_7613
#svz

spodelime


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн