Физикът Теодосий Теодосиев е новият член на Настоятелския съвет на Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
zasedanie 2Второто заседание на Съвета на настоятелите на Тракийския университет в Стара Загора започна с представяне на най-новия им член – физика Теодосий Теодосиев, който е номиниран от кмета на община Стара Загора Живко Тодоров.

Основните точки в дневния ред на заседанието бяха дейността на университета по време на извънредното положение, новите специалности, управленската структура и ходът на кандидатстудентската кампания за академичната 2020/2021 година.

От настоятелите бяха отправени следните предложения към ректорското ръководство:

* да бъдат поканени гост-лектори, наложени в световен аспект, да преподават онлайн по различните дисциплини, което да вдигне нивото на обучение на студентите;

* настоятелите да се включат в атестациите на преподавателите;

* да се обмисли разкриване на нови специалности за нуждите на бизнеса – агрономия, сателитни технологии, прецизно земеделие и интегрирано управление на ферми, и други.

Според правилника на Тракийския университет Настоятелският съвет има право да внася предложения, които следва да бъдат гласувани на Академичен или Ректорски съвет.

Съвет на настоятелите
Утвърден от Академичния съвет с мандат 4 години:

Проф. дсн Иван Станков – Председател
Христофор Бунарджиев
Теодосий Теодосиев
Чавдар Савов
Димитър Ангелинов
Красимир Станев
Красимир Терзиев
Стратия Чалев – студент, ВМФ на ТрУ

nastoiatelirykovodstvo
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн