Поетапно възстановяват дейността на детските ясли и градини в Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
Detska gradinaСъс заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, считано от 26 май (вторник) се възстановява дейността на четири общински детски градини – Детска градина № 4 „Бреза“, Детска градина № 10 „Светлина“, Детска градина № 11 „Загоре“ и Детска градина № 33 „Люляк“.

Всички останали общински забавачници – детски градини и детски ясли, ще посрещнат своите възпитаници на 1 юни.

Директорите на детските заведения ще осъществят предварително необходимите строги санитарно-хигиенни дейности, както и ще създадат и въведат организация на работа спрямо характера на съответното заведение при стриктно спазване на указаните от Mинистерството на здравеопазването и Mинистерството на образованието и науката правила. Ще бъдат разработени вътрешни правила за организиране на дейността на детското заведение и възстановяване приема на деца в условията на COVID-19.

Всички родители ще трябва да попълнят декларация за информирано съгласие преди връщането на детето в детското заведение.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на ресорния зам.-кмета Иванка Сотирова.
Образец на декларацията „Информирано съгласие“ е достъпен на сайта на местната администрацията в секция Обявления: https://www.starazagora.bg/uploads/pages/informirano_saglasie.pdf

#


споделяне на връзка


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн