Най-мащабният онлайн предварителен кандидатстудентски изпит в България се проведе днес в Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
20200425_083029Успешно се проведе най-мащабният онлайн предварителен кандидатстудентски изпит в България днес в Тракийския университет.

431 кандидатстуденти от цялата страна се явиха на изпита по химия. 216 от тях започнаха да работят върху изпитните си въпроси в 08:00 часа, като им беше предоставена възможността един от тях да изтегли вариантите от приготвените от комисията затворени пликове. Кандидатстудент от Велико Търново изтегли вариант 3 за неорганична химия и вариант 1 за органична химия.

Останалите 215 участници започнаха в 12 часа, след като кандидатстудент от Асеновград изтегли вариант 1 за неорганична химия и вариант 2 за органична химия.

В Тракийския университет днес се проведе и тест по общотехническа подготовка, който започна в 9 часа. За него беше изтеглен вариант 1 от кандидатстудент от село Кабиле.

Непосредствено преди старта на онлайн изпитите ректорът на висшето учебно заведение доц. д-р Добри Ярков отправи поздрав към бъдещите студенти: „Здравейте, уважаеми кандидат-студенти. За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя, че днес участвате в предварителния изпит. Желая Ви от сърце успех и наесен да бъдете наши студенти. Уверявам ви, че ще бъдете удовлетворени и ще се гордеете, че сте студенти в Тракийския университет. Тук ще бъдете добре подготвени, а ние ще работим активно за Вашето кариерно развитие. Очакваме Ви наесен!“

До този момент близо 1000 кандидати са се явили на предварителните онлайн кандидатстудентски изпити в Тракийски университет.

На 26-ти април ще бъдат проведени изпити/тестове по обща езикова култура, общотехническа подготовка, биология, география и математика. Броят на заявилите участие в неделния изпитен ден е 166 души.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн