Благотворителност в навечерието на Великден от Граждански клуб ЛИПА

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Великден-Зора-1Озонатор-църкваТочно на разпети петък, по традиция от седем години Граждански клуб ЛИПА дари за социално слабите и немощни миряни при православен храм „Паисий Хилендарски“ в квартал “Зора” на Стара Загора хранителни продукти. Средствата за дарението са събрани от членовете на клуба.

Бурканите с мед са собствено производство на Елка и Петър Петрови, еднолитровите бутилки с червено вино са от „Шато Рогошев“, а шоколадовите вафли са дарени от фирма „Стокси“. Останалите продукти са стекове с олио, макарони, боб, леща, ориз, няколко вида месни консерви, разбира се за празника – козунаци и шарени великденски яйца, закупени от търговската мрежа.

„Много Ви благодаря, че в тези трудни за всички ни времена не ни забравяте“, каза при получаването на дарението престоятелят на храма отец Йордан.

Хранителните продукти ще бъдат раздадени на трудноподвижни и немощни хора към църквата, а с една част ще захранят и социалната кухня, изградена към храма.

Проф. Жеко Ганев, собственик и управител на „Елфи-Тех“ ООД, Търговско-промишлена палата – Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА дариха на катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора и озонираща система, разработена и произведена от „Елфи-Тех“. Тя се използва за дезинфекция на въздух и повърхности.

В условията на извънредното положение в страната заради вируса Covid-19 приятелите от граждански клуб ЛИПА направиха изключително ценни и навременни дарения на лични предпазни средства за медицински, здравни заведения:

Инфекциозно-1* На 1 април на Общинската болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора – предпазни костюми за многократна употреба, тип „скафандър“, предпазни очила и лицеви маски със защита FFP2.

* На 3 април на Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – 60 защитни костюма тип “гащеризон” с качулка.

* На 6 април се състоя среща с ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ за уточняване на взаимоотношения между ГК ЛИПА, Обществения дарителски фонд и ръководството на болницата по повод на извънредната ситуация и грижите за медиците. Вече е изготвен списък с необходимото оборудване и консумативи, ранжирани по необходимост и по него се работи. На срещата Граждански клуб ЛИПА дари 50 висококачествени щита за лице.

* На 10 април 2020 г. бе направено дарение от лични предпазни средства на Центъра за спешна медицинска помощ – Стара Загора. Дарението включва 45 защитни костюма (различни размери) за еднократна употреба, както и 3000 полиетиленови калцуни и 50 предпазни щита. Те ще бъдат разпределени между 9-те филиала на Центъра в областта, като с приоритет ще се ползват местата, където вече има установени случаи на пациенти, заразени с коронавирус. Средствата за предоставените лични предпазни средства са събрани посредством дарителската кампания, обявена от Обществения дарителски фонд в Стара Загора, с подкрепата на Търговско-промишлената палата и Граждански клуб ЛИПА.

* На 16 април бяха дарени 30 предпазни щита за лице на община Николаево.

“Дарителската ни кампания продължава и след Великден”, съобщават от Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора.
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн