Празникът на розата е отменен. Казанлък ще избира онлайн Царица Роза 2020

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Всички средства към туроператорите са върнати

Praznik na rozata 4За първи път в историята на Празника на розата казанлъшката Царица на цветята ще бъде избирана онлайн. Това съобщи кметът на общината Галина Стоянова след среща с кметовете на Карлово и Павел баня, на която бе решено фестивалът в Розовата долина да бъде отменен заради борбата с разпространението на Сovid-19.

Коронясването на новата Царица Роза също ще се случи в интернет, като тазгодишното нетрадиционно реализиране и на двете събития все още е на работен етап.

Всяка година в конкурса за най-красива казанлъчанка участват само абитуриентки от местните училища, като подробности за онлайн избора на царица Община Казанлък ще представи допълнително. Кметът Галина Стоянова съобщи, че се обмисля да се даде възможност на претендентките за короната да участват със собствено промо видео. „Така или иначе предвидените от нас събития за Празника на розата ще преминат съгласно всички мерки за безопасност в ситуацията на новия вирус”, заяви тя.

Галина Стоянова подчерта, че предвид отменения Празник на розата Община Казанлък се е разплатила с всички туроператорски агенции, като е върнала до стотинка средствата от предварително продадените билети.

Градоначалникът обърна внимание, че през последните осем години Празникът на розата се организира единствено със средства от дарения от местни фирми и нито лев от бюджета на Общината. Предвид тазгодишната отмяна на фестивала Стоянова уточни, че казанлъшкият бизнес не е нужно да дарява за Празника на розата, макар че провеждането на конкурса и коронясването на Царица роза ще се състоят под нова форма. Кметът изрази благодарност към местните предприятия, че направиха значителни дарения в подкрепа на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” и гражданите за справяне с вируса.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн