В Германия призовават за забавяне на целите на ЕС в областта на климата заради COVID-19

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Волфганг Щайгер

Волфганг Щайгер

Очаква се ефектите от пандемията COVID-19 да предизвикат дълбока рецесия в Европа и на други места. Поради това един от водещите германски политици смята, че климатичните цели на ЕС следва да бъдат отложени в условията на потенциална икономическа криза.

Коронавирусната криза изисква спешен преглед на климатичните цели на Германия по целите, поставени от Европейския съюз, заяви на 11 април лидерът на Икономическия съвет на консервативната християндемократическа партия (ХДС) Волфганг Щайгер, цитиран от “Дойче Веле”.

Пандемията COVID-19 „поставя германската икономика на изпитание“ и ЕС трябва да обмисли „отлагане на целите на политиката в областта на климата“, сочи Волфганг Щайгер в коментар, публикуван в немския вестник “Зюддойче Цайтунг”.

Амбициозните цели на ЕС за климата през 2030 г. включват намаление с 40% на емисиите на парникови газове от нивата от 1990 г. и поне 32% пазарен дял на възобновяемата енергия.
765485698579
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн