Задържаха под стража 35-годишен за кражба на мебелни аксесоари и за държане на марихуана

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.И., на 35 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че от неустановена дата през месец декември 2019 г. до 10.03.2020 г. в Стара Загора е отнел чужди движими вещи, както следва: различно количество и вид мебелни аксесоари: амортисьори за вратички, LED ленти, закачалки, комплекти дръжки, LED захранване, видии, метални рафтоносачи, LED осветления за панти, метална тапа, метални дръжки и др. от владението на материално отговорното лице – собственост на търговско дружество, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс,

* и за това, че на 11.03.2020 г. в Стара Загора без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана, канабис) – престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Д.И. е работел в базата на търговско дружество в кв. “Индустриален“, Стара Загора. На началника на склада направило впечатление, че липсва заприходена стока и той подал сигнал в полицията.

На 11.03.2020 г. в дома на Д.И. било извършено претърсване и са иззети част от откраднатите от него вещи. Там било намерено и високорисково наркотично вещество – марихуана, иззето по надлежния ред.

Обвиняемият Д.И. е осъждан. Двете деяния, за които е задържан, са извършени в изпитателния срок на предходно осъждане.

Взетата спрямо Д.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн