Общински съветник предлага “Мересев” да произведе защитни маски за всички старозагорци

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
received_10209298134130391Във връзка с обявяването на световна пандемия от Световната здравна организация заради коронавируса, днес общинският съветник от Истината за Стара Загора Янко Янков входира конкретно предложение към кмета на община Стара Загора и към общинския съвет. Предложението е за своевременно обезпечаване на жителите на община Стара Загора с противовирусни маски. Идеята на Янков е да се преведат 50 000 лв. от общинския бюджет по сметката на общинско дружества “Мересев”, с които пари да бъдат закупени материали за производството на маски. Както стана ясно миналата седмица от управителката на дружеството Таня Славова, те са разработили и започнали производство на противовирусни маски за многократна употреба, спиращи заразата. Вечер се перат и на другия ден се носят пак.

Предложението на Янко Янков включва условието общинското дружество първо да осигури маски на всички жители на община Стара Загора на преференциални цени и чак тогава да продава на външни лица и контрагенти. За всички работещи в общински структури се предвиждат безплатни маски, също така и за всички работещи в общинските здравни дружества. Целта е служителите да работят спокойно и да изпълняват служебните си задължения към гражданите.

“Наш дълг е като отговорни лица да осигурим максимално ограничаване на разпространението на коронавируса между нашите съграждани и осигуряването на спокойствие в ежедневието им. Надявам се от общината да реагират светкавично, като входират предложение за това, откъде да бъдат пренасочени пари от бюджета, колегите да подкрепят предложението ми и да бъде гласувано още на тази сесия. Целта е да започне производството в максимално къси срокове, тъй като маските се правят бавно, а количеството е голямо, близо 170 000 бр. Ако всичко стане факт, всеки старозагорец срещу лична карта ще може да си купи маски на преференциални цени от фирмения магазин на “Мересев” – допълва Янков.

Още по темата:
Коронавирус: Защо трябва да действате сега
5665474527
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн