Трети март 2020 на Шипка – с областния управител, кмета на Казанлък и митрополит Киприан

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
На националния празник 3 март областният управител Гергана Микова отдаде почит на загиналите за свободата на България пред Паметника на свободата на връх Шипка. Да почетат паметта на героите, проляли кръвта си за освобождението ни от турско робство, на заветния връх дойдоха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати, кметовете на Казанлък и Габрово Галина Стоянова и Таня Христова, областният управител на Габрово Невена Петкова, хиляди граждани.

Г-жа Караянчева, г-жа Стоянова, г-жа Микова и г-жа Петкова положиха цветя в криптата на Паметника на свободата и сведоха глави в знак на признателност към падналите за свободата на Родината.

Преди да се качи на върха, областният управител присъства на тържествената заупокойна литургия в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. Тя бе отслужена от старозагорският митрополит Киприан в съслужение със свещеници от Старозагорската епархия. Президентът Румен Радев и председателят на Народното събрание също дойдоха в храма. По-късно Дядо Киприан и владиката на Велико Търново митрополит Григорий отслужиха заупокойна молитва за загиналите герои и на самия връх.

IMG_4699 (Large)IMG_4690 (Large)

IMG_4675 (Large)IMG_4679 (Large)
40Shipka 3 mart 2020 2
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн