Отменят се тържествата и шествието с 300-метровото българско знаме в Стара Загора за Трети март

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
dji_00333В Стара Загора се отменят планираните тържества за отбелязване на 142 години от Освобождението на България, паметното шествие с 300-метровото българско знаме, както и тържествената заря-проверка. Причината е препоръката на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 и на областния управител на област Стара Загора Гергана Микова. Във връзка със събитията в града бе проведен разговор с генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, председател на щаба. От там предупреждават, че „струпването на големи групи хора на едно място създава предпоставки за епидемиологични рискове.

На 3-ти март в 10.30 часа кметът Живко Тодоров, заедно с общинското ръководство и общинския съвет, ще поднесат цветя пpeд пaмeтницитe, пocвeтeни нa Ocвoбoждeниeтo нa Cтapa Зaгopa – Мавзолея–костница „19 юлий 1877”, Паметника на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметника на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметника на загиналите във войните старозагорци, Паметника на Старозагорското въстание.

В 11.00 часа ще бъдат положени венци в знак на почит и признателност към знайните и незнайни герои, извоювали Свободата на България, пред Мемориалния компекс „Бранителите на Стара Загора“.

По-рано днес бе съобщено, че се отменя официалният ритуал от честванията на Шипка на Трети март. След което от Президентството съобщиха, че все пак Румен Радев ще се качи на върха и ще отправи приветствие оттам.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн