„Мини Марица-изток” ЕАД осигури награди за млади български таланти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
0K3A39062В навечерието на Националния празник Трети март „Мини Марица-изток” ЕАД осигури 80 тома българска литература и ваучери за книги, за награди на млади български таланти от третото издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“, организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ с подкрепата на Община Стара Загора.

Тази година конкурсът събра рекорден брой участници – изпратени са 1367 творби от 106 населени места от 26 области в България, както и 15 от българското училище „Иван Вазов“ във френската столица Париж. Участниците се състезаваха в пет категории, в три възрастови групи. В категория „Есе“ се конкурираха 124 творби, в категория „Стихотворение“ – 168, в категория „Рисунки“ – 712 творби, в категория „Фотография“ – 200 фотоса, и в категория „Компютърна презентация“ – 163 разработки.

Благодарственият адрес до изпълнителния директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД Андон Андонов получи председателят на Съвета на директорите Николай Диков, който връчи наградите на победителите в категория „Компютърни презентации”.

„За мен всички ученици, участвали в конкурса, са победители! Защото да успееш да формираш и да изразиш любовта си към Родината, вече е постигната победа. Те бяха разделени в три възрастови групи, но мисля, че всеки от тях, независимо от възрастта, както и техните родители и преподаватели, те съставят нашата Родина. Те са повод за национална гордост и предпоставят обичта ни към България!”, заяви по време на официалната церемония в Културен център „Стара Загора“ Николай Диков.

Гост на церемонията бе зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, която поздрави училището и Община Стара Загора, че подкрепят талантите. „И не просто талантите, а идеята да се свържат с познанието за нашата страна. Защото винаги си задаваме въпроса – как се обича Родината? Раждаме ли се с това чувство, възпитаваме ли го, кой ни го дава, откъде го наследяваме. Смятам, че с всеки ден, с всяка минута, с всяка глътка въздух, с всяко взаимодействие с родители, с учители, с българското училище, с традициите, ние възпитаваме тези чувства в нас. И в днешния глобален свят трябва да знаем кои сме, за да сме сигурни в това, което правим. Няма как да имаме идеи за бъдещето и как да ги реализираме утре, ако не знаем днес откъде сме тръгнали. Фактът, че има 26 области, над 106 населени места и над 1300 участници в конкурса показва, че ние наистина се гордеем, че сме българи“, категорична бе зам.-министър Михайлова.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн