Стара Загора с отличие „Успешна община“ от Българската агенция за инвестиции

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_03730 (1)Община Стара Загора бе отличена в категория „Успешна община“ на престижните награди „Инвеститор на годината 2019”, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

От името на кмета на общината Живко Тодоров наградата получи неговият заместник – Милена Желева. „Вярвам, че стъпките, които правим ръка за ръка са добри, когато Общината, държавата и инвеститорите вървят заедно. Пример за това е Индустриална зона „Загоре“. Тя е вече със 70% изградена инфраструктура, очакваме инвеститорите да започнат градежа на предприятията си“, каза Желева. „В Стара Загора имаме много добър бизнес климат, а Общината е добър и предвидим партньор. Благодаря на инвеститорите, които избират Стара Загора, за да се развиват. По този начин и младите хора ще остават в нашия прекрасен град – да работят, да създават семейства и да образоват децата си“, допълни зам.-кметът при приемането на отличието по време на церемонията в София. Желева получи стъклен плакет, грамота и значка със символа на наградите – Златен бик, от председателя на Национална компания „Индустриални зони“ Антоанета Барес.

Успехът на една община се мери по възможностите, които хората на място получават, за да живеят добре и да се развиват там. А това означава работа, облагородена среда, социална политика, спокойствие. Успехът на една община може да се види лесно. Разпознава се по уредения живот на гражданите и успешните инвестиции. В община Стара Загора бе създадена първата от европейски тип модерна индустриална зона – една съвместна инициатива между Община и Държава, в лицето на Министерство на икономиката. Това е и ключов момент за развитието като цяло на региона, мотивираха избора си организаторите.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн