Ранно кариерно ориентиране в Мебели ИВВЕКС: Ден на отворените врати популяризира професиите чрез игра

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
smartcapturesmartcaptureСтара Загора, 27.02.2020 г. – Мебели Иввекс, в партньорство с LIONS club Стара Загора Августа, организира “Ден на отворените врати”. Поводът за инициативата е ранното кариерно ориентиране и популяризиране на професиите чрез игра сред децата от 4.клас в Стара Загора и региона. „Липсата на подготвени кадри е във всяка една област и трябва да има конкретни действие за справяне с този проблем“ сподели зам.-управителят на Мебели Иввекс Мънчо Мънчев.

„Днес посрещаме малките ученици от града и региона, предоставяйки им възможността да се запознаят и на практика с технологиите при нас. Инициативите ни с деца са най-вдъхновяващи, защото виждаме блясъка в очите им, радостта, любопитството и всичко това добива смисъл и ни зарежда позитивно.“ сподели още Велизара Иванова, ръководител „Търговски отдел“.

Инициативата се проведе със съдействието на Община Стара Загора и Регионален инспекторат по образованието – Стара Загора. Участие в събитието взеха още Любен Георгиев – директор на Дирекция “Бюро по труда“- Стара Загора, Жулиета Върлякова – началник отдел „Посреднически услуги“ в същата дирекция, Виолета Бонева, председател на „Постоянна комисия по образование, наука и защита правата на децата“ на Общински съвет Стара Загора, Павлина Делчева – директор на Дирекция „Социално подпомагане”- Стара Загора и общинските съветници Николай Диков, председател на Съвета на директорите на “Мини Марица-изток” ЕАД и Дарин Петков, директор на Куклен театър Стара Загора. В инициативата се включиха и от Младежкия международен център – Стара Загора.

Четвъртокласниците от града и региона видяха интересни моменти от мебелното производство в цеховете на Мебели Иввекс, рисуваха и създаваха собствени дизайни на дивани, влагайки много креативност и въображение. Децата получиха страхотни развиващи подаръци от LIONS club Стара Загора Augustа. Училищата, които се включиха в инициативата, бяха Девето основно училище „Веселин Ханчев“ – Стара Загора, СУ “Васил Левски”, гр. Гълъбово и Частно училище “Елин Пелин”, Стара Загора.

#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн