Тракийският университет и община Чирпан започват съвместна работа

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSCN0379DSCN0387Тракийският университет и община Чирпан започват съвместна работа по дейности, насочени към образованието и бъдещото кариерно развитие на младежите от общината, стана ясно на работна среща между ръководствата на двете институции.

Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков представи новите 5 специалности , които разкрива висшето училище и сподели, че срещите му с кметове на общини и представители на бизнеса целят новите специалисти да имат добри практически умения, което да им гарантира добро кариерно развитие. Две от новите специалности – „Етерично-маслени култури“ и „Местни финанси“ могат да срещнат широко развитие при зрелостниците от града на Яворов, имайки предвид множеството лавандулови масиви и острата нужда от обучени кадри в общинската администрация, заявиха от ръководството на общината.

Бяха обсъдени и всички други направления и специалности. „Залагаме на доказани специалисти-преподаватели при теорията и на нови млади кадри, обучени в Европа в упражненията, ще допуснем и хора от практиката и бизнеса да станат част от учебния процес“, заяви доц. Ярков.

DSCN0391Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов покани Тракийския университет да представи своите факултети и специалности на 5 март в Голямата зала в сградата на общината, където ще бъде организиран Ден на отворените врати за чирпанските дванадесетокласници.

Конструктивният диалог между двете институции ще допринесе и за бъдещо развитие на амбициозни проекти като разкриване на нови специалности в средните училища, които да са тясно свързани с направленията на Тракийския университет, който пък може да помогне на гимназиите със специализирани преподаватели.“Това може да трасира пътя община Чирпан да ви подготвя бъдещи студенти и когато университетът е силен на регионално ниво, ще ни даде шанс да задържим нашите деца тук. Вие от Тракийския университет отваряте ветрилото за сътрудничество!“, каза кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов.

Бяха обсъдени идеи и за изнесени курсове за следдипломно обучение на територията на града, както и съвместен проект със СНЦ „Зелени балкани“ – за изграждане на база в богатата на флора и фауна местност „Ягъч“.

На срещата присъстваше и Стратия Чалев – представител на Студентския съвет към Тракийския университет и член на Настоятелството на университета, който предложи студентите да участват активно в Дните на отворените врати и да запознават зрелостниците със специалностите и тяхната специфика. И тъй като е във волейболния отбор на Тракийския университет , Чалев получи предложение от г-н Крачолов да организират приятелски турнири по волейбол с гимназистите, което ще постави началото на естествената връзка между тях.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн