Кметът Живко Тодоров поздрави баскетболистките на „Берое“ за спечелването на Купата на България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_0176„Това постижение няма аналог в историята на клуба. Не съм имал съмнение, че отборът има необходимите качества. Заслужено баскетболен клуб „Берое“ спечели купата“, каза по време на срещата с ръководството и отбора на БК „Берое – Стара Загора“ кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Зеленият тим извоюва победата и заслужи Купата на България по баскетбол в мач срещу „Монтана 2003“ през изминалата седмица в софийската зала „Триадица“.

„Вие сте герои и написахте история, която ще остане за поколенията“, подчерта кметът и обяви предстоящия ремонт на спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ), който ще стартира през летните месеци.

Живко Тодоров изрази признателността си към основния спонсор на зеления тим – Иван Ангелов, който спомага за възраждането на женския баскетбол в града, като по този повод бе удостоен с почетен плакет и грамота.

„Благодаря на моите момичета, които показаха изключителен професионализъм, характер и сърцата игра, за да спечелим тази купа за Стара Загора. Благодаря на нашия основен спонсор, който повярва в нас и ни помогна да израснем. Благодаря на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за подкрепата, която има спорта в града“, сподели и старши треньорът на „Берое“ Таня Гатева.

В срещата днес участва още ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, която пожела още много успехи на момичетата, а трофеите да красят витрината на Музея на спорта под липите, който да се помещава в новата многофункционална зала в парк „Артилерийски“.

Всяка една от баскетболните дами получи грамота и подарък от Община Стара Загора. Жест на признателност получиха още и президентът на клуба Валентин Тотев, изпълнителният директор Иван Николов и помощник-треньорът Неманя Ламбергар. Припомняме, че тимът е носител на приза „Отбор на годината за 2019“, а Таня Гатева стана „Треньор на 2019 година“.

IMG_0123IMG_0148

IMG_0157IMG_0168
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн