Ротари Клуб Стара Загора-Берое прави подарък по случай своя рожден ден

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
87379759_491827791503370_5356025888301383680_nПо случай 115 години от създаването на международното движение Ротари Интернешънъл и по случай рождения ден на организацията – 23 февруари, Ротари клуб Стара Загора-Берое ще подари на Старозагорската митрополия 180 билета за представления на Държавна опера – Стара Загора, които ще бъдат раздадени на деца и младежи от социалните домове и социално слаби хора. На Балетната гала на 26 февруари в Старозагорската очакват младата публика, а от митрополията ще се раздадат билети за премиерата на ораторията „Страсти по Матея“ на 15 април и концерта „Българските виртуози от световните сцени“ със солист Теодора Сороков – цигулка на 24 април. „Този жест на Ротари клуб-Берое е прекрасен и сътрудничеството ни е пример за социално отговорна политика в името на голямата кауза за подобряване качеството на живот на хората и чрез голямото изкуство“ – коментира директорът на Операта Огнян Драганов.

От Ротари клуб – Стара Загора Берое припомнят, че началото на световната организация Ротари Интернешънъл е положено на 23 февруари 1905 година в Чикаго от младия адвокат Пол Харис, който заедно с трима свои приятели сформира първия Ротари клуб и полага основата на първата в света организация с идеална цел. Впоследствие тя излиза от границите на своята страна, за да се превърне в международна организация, отдадена в служба на човечеството и мира, като прехвърля географските, религиозните, расовите, политическите, социалните и други бариери.

Най-известното мото на Ротари е „Service above Self“ – „За безкористна служба“, и правенето на добро по света се е превърнало в кауза на всички клубове. Темата на настоящата Ротарианска година е „Ротари свързва света“.

Днес Ротари е организация на бизнес и професионални лидери от 161 страни в целия свят с над 1,2 милиона членове в повече от 35 000 Ротари клуба. Основните зони на фокус са насърчаване на мира, борба с болестите, осигуряване на чиста вода, санитария и хигиена, майчино и детско здраве, подпомагане на образованието, растяща местна икономика.

В България днес има 89 Ротари клуба с над 2000 ротарианци в почти всички големи градове.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн