Обвиниха четирима за кражба на телевизори и кафе машина от склад в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми М.Д., на 29 г., М.С. на 25 г., А.Д. на 34 г., и С.Л. на 30 г. за това, че в периода от 3 до 9 февруари 2020 г. в Стара Загора, след предварителен сговор помежду си и с други неустановени лица, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, са отнели чужди движими вещи: пет телевизора и една кафе машина, всичко на обща стойност 1590 лева, собственост на другиго (юридическо лице), без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195 ал.1 вр.чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс, като М.Д. и М.С. са извършили деянието в условията на опасен рецидив по смисъла на чл.29,ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемите са роднини и поддържали близки отношения. Докато се разхождали из Стара Загора те забелязали склад в квартал „Индустриален“, собственост на търговско дружество, където често се товарела и разтоварвала техника. Обвиняемите решили да извършат кражба от помещението. В тъмната част на денонощието те счупили стъклото на прозорец на складовото хале и по този начин проникнали в него. От склада отнели техника – пет телевизора и кафе машина, които впоследствие продавали в старозагорския кв. „Лозенец“. Четиримата обвиняеми са криминално проявени и осъждани.

В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства. Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн