Украински гражданин, завърнал се от Китай, е под наблюдение в Университетска болница в Стара Загора със съмнение за коронавирус

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
VirusiУкраински гражданин е настанен в Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” АД за наблюдение. Той е с постоянно жителство в Стара Загора, но през последните три години е пребивавал в Китай, откъдето се е прибрал на 4 февруари.

Поради еднократно повишаване на температурата и поради инфекциозна бдителност е хоспитализиран. Взет му е носогърлен секрет за изследване на коронавирус 2019-nCoV, който е изпратен в Националната референтна лаборатория в София. Очаква се резултатът да стане ясен до 24 часа.

Д-Р ЗЛАТИНА НАНЕВА
Директор на РЗИ – Стара Загора

*  *  *

Статистика:

Нн

 

1. Общ брой на заболелите от коронавирус в света (червената линия на първата графика) и брой на новорегистрираните случаи за съответния ден – към днешна дата.

Нн

2. Скорост на разпространение – брой на новозаболелите към общия брой заболели от коронавирус – в проценти (синята линия на втората графика). Динамиката на разпространение силно намалява. Смъртност от коронавируса – 2% (тъмночервената линия на втората графика).

(Графики – ria.ru)
#бутони за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн