Започва мащабен ремонт на Техническия факултет при Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSCN0268DSCN0254Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков даде началото на строителните дейности във Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол.

На 13.02.2020 г. ТрУ сключи договор с Националния доверителен екофонд за подобряване енергийната ефективност на сградите на Факултет „Техника и технологии” в Ямбол чрез извършване на строително-монтажни работи в изпълнение на проект „Подобряване на образователната инфраструктура на факултет „Техника и технологии”- гр. Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора чрез пакет от енергоспестяващи мерки”.

Максималната стойност на проекта е 894 402,88 лв., като Националният доверителен екофонд финансира 85 процента от Зеления проект.

Строителните дейности предвиждат топлоизолация на външните стени, подовете, покривите на учебните корпуси и столовата. Амортизираната дървена дограма ще бъде подменена с нова от алуминиеви профили с прекъснат термомост и двоен стъклопакет с вътрешно К-стъкло. Ще бъдат доставени и монтирани 92 нови алуминиеви радиатора. Проектът предвижда изграждане на соларна инсталация от 5 соларни панела и доставка и монтаж на нов бойлер с обем 1000 л, посредством които ще се осигурява битова гореща вода за кухненския блок на столовата. Също ще бъдат подменени осветителните тела с нови енергоспестяващи лампи във всички корпуси.

След изпълнението на проекта, което трябва да стане в рамките на 3 месеца, се очаква редукция на емисии въглероден диоксид в размер на около 270 t годишно.

Целта е положителен екологичен ефект, постигнат в резултат на реализацията на Зеления проект, изразяващ се в намалението на емиси от парникови газове, подобряване на образователната инфраструктура и комфрта в сградите на Техническия факултет на Тракийския университет.

DSCN0265DSCN0266
ndefDSCN0261
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн