Хоро извиха лозари във фоайето на Община Стара Загора навръх Трифон Зарезан

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_6707IMG_6669С пита, вино и песен самодейците от Народно читалище „Свети Климент Охридски 1858“ поздравиха днес работещите в Община Стара Загора с Празника на лозаря – Трифон Зарезан. Празничното шествие бе посрещнато от началника на отдел „Култура“ Диана Атанасова, председателите на Постоянните комисии към Общинския съвет – по култура, туризъм и вероизповедания Дарин Петков и по териториално и селищно развитие и транспорт арх. Мартин Паскалев.

„Пожелавам Ви да сте здрави, все така да пазите българските традиции и да ги предавате на поколенията“, каза на добрите гости Дарин Петков. Цар Трифон поведе кръшно хоро, което се изви във фоайето на Общината, на което се включиха всички присъстващи.

Празникът продължи с шествие по старозагорските улици до сградата на НЧ „Климент Охридски 1858“, където от 12.30 часа на площад „Македония“ започна музикалният спектакъл „Вила се лоза винена” и ще бъде извършено ритуалното зарязване на Орфеевата лоза с участието на ансамбъл „Зорница“. От 18.00 часа в залата на читалището започва Общоградска младежка Трифониада с викторини, игри, много смях и настроение. В 18.30 часа ще започне конкурсът “Хубост българска ” и изборът на Цар Лозан и Царица Лозана.

IMG_6663
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн