Две нови специалности в Тракийският университет наесен: “Етерично-маслени култури” и “Медицински козметик”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
10 – Копие20 – КопиеДве уникални нови специалности в сферата на розопроизводството представи в Казанлък академичното ръководство на Тракийския университет, начело с ректора доц. д-р Добри Ярков. Бакалавърските степени „Етерично-маслени култури” в направление „Растениевъдство” и „Медицински козметик” в направление „Здравни грижи” ще бъдат предложени на вниманието на бъдещите студенти още от тази есен.

„Чувстваме се като домакин на тази среща.“, сподели доц.Ярков и разказа за добрите си професионални контакти с Казанлък през годините.
„Тракийският университет е много сериозна образователна институция, на 6-то място по бюджет и на 9-то по брой студенти сред държавните университети“, сподели новият ректор на ТрУ при представянето на двете специалности. „Отворете Вашите фирми за нашите студенти, за да могат да практикуват, за да могат да започнат веднага работа, след като завършат“, призова бизнеса доц. Ярков.

В срещата участваха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и ръководството на Института по розата.

През януари 2020 г. Народното събрание прие окончателно дългоочакавния Закон за маслодайната роза, който въвежда регулация и защита на бранша. В края на миналата година ЮНЕСКО призна българската Роза Дамасцена за част от световното недвижимо наследство. Постигнатото признание за ценното цвете – символ на България, разкрива нови хоризонти за бизнеса да рекламира на световния пазар качествата на българските продукти от розово масло.
38 – Копие
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн