Втори етап на Националната антиспин кампания провеждат в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
52576455_2351884511490846_6671641376850968576_oКампания под мотото „Любовта е приказен сън“ организират старозагорски младежи на 14 февруари. Тя е и втори етап от Националната антиспин кампания „Моето здраве е мое право“.

От 12.00 до 13.30 часа на пешеходната зона пред сградата на Община Стара Загора членовете на Младежкия общински съвет, на Детския съвет и Международният младежки център ще предложат на старозагорци послания за любовта и виното, забавни игри и блиц викторина.

Основните акценти на проявата са свързани с любовта, сексуалното и репродуктивно здраве, толерантността, информираността, диалога между хората.

В информационна превантивна акция ще се разпространяват специално изработени лотарийни билети с печалби: презервативи и информационни материали, прегръдки, валентинки, сърчица, стихотворения за любовта. В инициативата „Нарисувай любовта“ всеки може да нарисува част от две платна, посветени на любовта и безопасно сексуално поведение. В специално изработено сърце желаещите могат да си направят снимка.

Ще има и блиц анкета за заблудите и митовете, свързани с ХИВ/СПИН.

Всеки желаещ ще може да изследва своя ХИВ статус в мобилен кабинет по време на проявата.

Вечерта от 19.30 часа в Младежкия дом талантите от Младежкия общински съвет ще представят своята пиеса “Грабни/хакни любовта” от Виктория Димитрова. Вокална студия ”Траяна глас”, хип-хоп формация към Центъра за подкрепа за личностно развитие и Кристина Иванова ще танцуват и пеят за любов и мечти.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн