Задържаха под стража 27-годишен, управлявал автомобил след употреба на наркотици

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.М., на 27 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 09.02.2020 г. в Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Шкода Фелиция“, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият В.М. е осъждан за извършени умишлени престъпления, като спрямо него има и още две неприключили производства за престъпления по чл.198 от НК и чл.345 от НК.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че В.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо В.М. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн