Илиана Жекова (ГЕРБ): Над 500 000 лева със социална насоченост в Бюджет 2020 на Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
ГЕРБ превръща предизборните обещания в следизборни изпълнения
*
Iliana_JekovaНад 500 000 лева със социална насоченост са заложени в Бюджет 2020 на Община Казанлък, заяви на днешната сесия на Общинския съвет в града Илиана Жекова – ръководител на групата общински съветници от ПП ГЕРБ. Тя определи бюджета като балансиран и стабилен, с акцент върху здравеопазване, социални дейности, образование и инфраструктура, отговарящ на последователната политика на кмета Галина Стоянова. „Това е най-големият по размер бюджет на общината, който е предлаган досега, което ни дава разумната увереност, че реализацията на заложените в него дейности ще бъде в най-широк мащаб”, категорична е Жекова и посочва някои от основните дейностите, които са предвидени да бъдат извършени през 2020 г.:

* Политиката на Бюджет 2020 г. продължава тенденцията за развитие на СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ в община Казанлък, чрез предоставяне на нови услуги и подобряване на качеството на живот на потребителите, които вече ползват социални услуги. Финансовите средства са предвидени за газификация на два от Центровете за настаняване от семеен тип.

* В бюджета за 2020г. са завишени средствата и за ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ – за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, за подпомагане на лекари-специализанти със сключени трудови договори с МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” ЕООД, както и медицински сестри и акушерки, на стаж в болничното заведение. Предвидени са средства за текущи и капиталови разходи по проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност на ДКЦ „Поликлиника”, която сграда не е обновявана от построяването й.

* Предвидено е ПОВИШАВАНЕ ДОХОДИТЕ на заетите в културните институти в общината – с 10%, с 18 % на помощния персонал в детските ясли, с 14% на мед. сестри в детско здравеопазване.

* ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА на Община Казанлък за 2020г. е над 4 800 000 лв., като чрез нея се продължава и политиката за подобряване на инфраструктурата и градската среда в община Казанлък.

* ПРОДЪЛЖАВА подобряването на инфраструктурата и в образователните институции, като в новия бюджет се предвиждат средства и за облагородяване на дворните пространства в детските градини, ясли и училищата. „Това показва тенденцията от предходните мандати за създаване на съвременни и добри условия за отглеждане и образование на казанлъшките деца”, коментира ръководителят на групата общински съветници от ГЕРБ Илиана Жекова и обещава, че работата в посока развитие на инфраструктурата, туризма и културата продължава, защото: „ГЕРБ имаме визия, защото ние знаем цената на труда на казанлъчани и, че те заслужават най-доброто”.

„Бюджет 2020 и последователното поведение на нас съветниците от ГЕРБ ясно показва, че ПРЕВРЪЩАМЕ ПРЕДИЗБОРНИТЕ ОБЕЩАНИЯ В СЛЕДИЗБОРНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ. Бюджет 2020 на община Казанлък доказва, че правилно и по-възможно най-добрия начин са прогнозирани приходите и разходите. Разчетите са направени така, че средствата да бъдат вложени във важни за всички граждани на община Казанлък дейности и обекти, защото казанлъчани заслужават това!”, категорична е Илиана Жекова от ГЕРБ.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн