Заболеваемостта от грип и ОРЗ в област Стара Загора е под епидемичните нива

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
GripЗаболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в област Стара Загора са под епидемичните нива. През периода 20-26 януари 2020 г. достигнатата стойност е 123,47 на 10 000 души население.

На 29 януари ще се проведе заседание на Регионалния оперативен щаб за борба с грип и острите респираторни заболявания, на което ще се направи анализ на нивото на заболеваемост.

Напомняме!

Болните с висока температура и други признаци на грип трябва да не провеждат самолечение. При наличие на симптоми на грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа. Това е лична отговорност към себе си и към другите, тъй като най-добрата предпазна мярка е ограничаване на контактите с болни хора, особено тези с хронични заболявания, бременни жени и деца.

Регионална здравна инспекция – Стара Загора извършва ежедневно активен надзор на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн