Прокуратурата проверява изграждането на три незаконни микроязовира край с. Змейово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора се самосезира и разпореди проверка за изграждането на три микроязовира в землището на с. Змейово, общ. Стара Загора

Днес, 28 януари 2020 г., Районна прокуратура – Стара Загора се самосезира по публикации в медиите и социалните мрежи, а именно за установени след извършена проверка на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, три микроязовира, изградени незаконно по течението на реката, преминаваща през село Змейово, общ. Стара Загора, и вливаща се в река Бедечка.

По случая е образувана прокурорска преписка и е възложено извършване на проверка на органите на ОД на МВР – Стара Загора, с оглед данни за престъпление по чл.353ж от Наказателния кодекс – за това, че в нарушение на закона е изградено съоръжение за използване на повърхностни води. По същия случай от 16.01.2020 г. в Районна прокуратура – Стара Загора се наблюдава и преписка по надзора за законност.

*  *  *
29 януари 2020 г.:
След самосезиране на Районна прокуратура – Стара Загора, на 28 януари 2020 г. бе образувано досъдебно производство за това, че през периода от неустановена дата през 2019 г. до 05.12.2019 г., в село Змейово, общ. Стара Загора, е бил нарушен закона и е било изградено водовземно съоръжение или съоръжение за използване на повърхностни води – престъпление по чл.353ж от Наказателния кодекс.

Производството е образувано с постановление на наблюдаващия прокурор. Разпоредени са следствени действия, като незабавно е престъпено към оглед на местопроизшествие. Към момента се проверяват всички версии и се извършва всестранно и пълно разследване по случая.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн