Шестгодишна художничка от Стара Загора получи национална награда

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_9097Специална грамота, с която е удостоена със званието „Най-големият малък приятел на природата и животните“, получи днес Натали Иванова от Стара Загора. Рисунката на шестгодишната художничка е отличена във второто издание на Националните номинации „Най-големият малък приятел на природата и животните“ с представителна изложба в Народното събрание. Идеята е най-малките да представят в рисунки грижовно отношение към животните и природата.

Церемонията се проведе в Детска градина „Свобода“ в Стара Загора, а специални гости бяха Десислава Нанева, специалист „Детски градини“ в Община Стара Загора, Деляна Зотова, експерт в отдел „Образование“ в Община Стара Загора и Митко Пеев, старши експерт в Регионално управление на образованието.

Бяха прочетени поздравителни адреси към участниците в номинациите от Цвета Караянчева, председател на Народното събрание и доц.-д-р Бони Петрунова, директор на Националния исторически музей. Наградата връчи Аксиния Боснева, председател на Фондация „АФА – България“, организатор на проявата.

Митко Пеев подари книга за животните на Натали и пожела на децата да участват все по-активно в конкурсите за опазване на природата.

Десислава Нанева зарадва момичето с детска игра и поздрави учителите за работата им с децата, пожела много вдъхновение, ентусиазъм и успехи при участието в подобни конкурси.

След това официалните гости, заедно с директора на детската градина, се включиха в оформянето на короната на „Дървото на хармонията“ – талисман на детските номинации.

Идеята на „АФА-България“ за обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологично мислене и поведение е подкрепяна от народните представители на Република България. В Номинациите се включиха деца от учебни заведения в 69 населени места в България. От Фондацията се надяват да продължат вълнуващия екоурок за бъдещето на планетата и мисията на човека да съхрани природата, да защити животните и да осигури надежда на човечеството.

IMG_9120 (2)IMG_9079 (1) (1)
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн