Мая Манолова е в региона във връзка с неизплатени заплати

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
maya_manolova-pressПредседателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова е в Стара Загора и областта във връзка с неизплатените заплати на работниците от фирма „Ремотекс–М“ – Раднево, с които ще проведе среща в четвъртък. Над 300 души не са получавали заплати от половин година. В момента се води дело по несъстоятелност на дружеството, което е заведено от Инспекцията по труда.

Във вторник, 21 януари, Мая Манолова подкрепи работниците по време второто заседание на делото за несъстоятелност, на което не са присъствали представители на фирма „Ремотекс-М“, както и на Инспекцията по труда. За да получат заплатите си от Фонда за гарантиране на вземанията при несъстоятелност, съдът трябва да открие процедурата по несъстоятелност. Манолова и екипът й ще настояват за навременно откриване на процедурата. Казусът в гр. Раднево е подобен на казуса в гр. Ловеч, където 500 работника не са получавали заплати от повече от половина година от най-голямата местна фирма.

Служителите сигнализираха за това в безплатната приемна за граждани, организирана от „Изправи се.БГ“ в София.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн