Старозагорският депутат Георги Гьоков – най-активен в парламента

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Gyokov- GСтарозагорският депутат от БСП Георги Гьоков е отправил най-много питания и въпроси към министрите в кабинета „Борисов 3” по време на осмата сесия на Народното събрание – 33 питания и 132 въпроса. От парламентарната група на „БСП за България“ са внесли също най-много въпроси и питания към правителството – през трите сесии са зададени общо 805 въпроса (253 с устен отговор и 522 с писмен отговор) и 44 питания. Въпросите представляват 75% от общо зададените (1077 на брой) от всички парламентарни групи.

По думите на Георги Гьоков по-голямата част от проблемите са поставяни от гражданите в приемни, срещи, дискусии и жалби.

„Поставям актуални теми за българите на вниманието на управляващите, тъй като хората имат много тревоги, нерешени проблеми, изразяват недоволство от липсата на реформи в различните сектори, от социалните неравенства, от инфраструктурата, образованието, местното самоуправление, родната индустрия, здравеопазването и др., които са приоритети в дейността на ПГ „БСП за България“, коментира обобщената справка за миналата година старозагорският депутат. Той е председател на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите и член на социалната и здравната комисия.

През миналата година парламентът е заседавал 26 седмици. За периода от 15 януари до 18 декември 2019 г. Парламентарната група на левицата е провела общо 43 заседания. Освен редовните са проведени и 16 извънредни заседания, на които са обсъждани въпроси, възникнали по време на заседанията на парламента. Народните представители участват активно и в разширените заседания на ръководствата на областните и общинските структури на БСП, на коалиционни партньори и в пленумите на Националния съвет на БСП.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн