Предстоящи събития в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора, 8–11 януари 2020 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Bibliotekata 3508 януари 2020 г. (сряда), 18:00 ч., зала първи етаж
Представление на младежка група „ИЗКЛЮЧитЕлНИТЕ“.
Неформална група ИЗКЛЮЧитЕлНИТЕ и Аматьорска трупа „Приключенците на Франкофонския Театър“ участват в изпълнението на проект „Генерация на социална солидарност“, финансиран от ЕС. Една от дейностите по изпълнение на проекта е пиесата „Етикети“ от Силвия Дончева.
Пиесата е за „лепенето на етикети“ върху хората, определянето им като едни или други, предубедеността, интеграцията и трудностите, глобализацията и добротата без народност и социален етикет, за солидарността на младите граждани на света чрез няколко „нормални“ житейски ситуации…
Е, разбира се, има и доста хумор!
Вход свободен!

9 януари 2020 г. (четвъртък), 18:30 ч., зала първи етаж
Премиера на филма „Песен за Човека“ (2019).
Независим (студентски) пълнометражен филм за великия български поет Никола Й. Вапцаров. Действието се развива в отрязък от 10 години (1932 – 1942), като биографичните данни на поета са подложени на художествена интерпретация. Фокусът пада върху поемата „Песен за човека“, която е визуализирана в едноименния филм.
Режисьор и сценарист: Петър Дойчев
Композитор: Явор Димов
Участват: Гордан Коев, Диана Генова, Георги Новаков, Георги Георгиев, Мартин Димиев, Катерина Петрова, Стефан Борисов, Жоро Райчев, Иларион Стаматов
Продуценти: Петър Дойчев, Гордан Коев
Вход свободен.

11 януари 2020 г. (събота), 10:00 ч., зала Библиофония
С „9 месеца“ на училище. Лекция на тема „Предвестници на раждането. Кога да тръгнем към родилния дом?“ Лектор: от Алианс на българските акушерки.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн