38-годишен руски гражданин, карал пиян в Стара Загора, може да влезе в затвора след предишна условна присъда

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПод надзора на Районна прокуратура – Стара Загора беше привлечен като обвиняем Д.Х., на 38 г., гражданин на Руската Федерация, за това, че на 30.12.2019 г. в Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел Вектра“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 1,60 промила, установено по надлежния ред – с протокол за химическо лабораторно изследване, след като е бил осъден с влязла на 8.08.2019 г. присъда за същото деяние по чл.343б ал.1 от НК – престъпление по чл.343б ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. На 31.12.2019 г. обвиняемият Д.Х. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

На 30 декември 2019 г. в Стара Загора Д.Х. управлявал лек автомобил и бил спрян за полицейска проверка, като след извършен тест и впоследствие химическа експертиза е установено, че е шофирал след употреба на алкохол. През август 2019 г. Д.Х. е бил осъден за същото деяние на девет месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок. Д.Х. живее постоянно в България. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн