С литургия започна Новата 2020 година в Катедралния храм “Св. Николай” – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
С Утреня и св. Василиева литургия, отслужени от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и свещенослужители от епархията, започна Новата година в Катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора. В деня, в който църквата отбелязва Обрезание Господне и почита Св. Василий Велики, владиката пожела на миряните крепко здраве, благоденствие, дълголетие, единност в Христа и ревностно пазителство на Христовия закон.

Празничната програма на Старозагорската митрополия продължава с Богоявленските богослужения. На 5 януари в 9:30 ч. ще бъде отслужена св. Златоустова литургия и Велик водосвет в Катедралния храм “Св. Николай”. Отново там на 6 януари, Богоявление, в 9:30 ч. е Утренята и св. Василиевата литургия. По време на службата 8-годишният Георги Николов ще бъде подстриган за иподякон.

Великият Богоявленски водосвет, хвърлянето на кръста и освещаването на бойните знамена в парка до комплекс „Езерото“ започват в 12,00 ч.

На 7 януари, Ивановден, митрополит Киприан ще отслужи св. Златоустова литургия в храм „Св. Йоан Предтеча“, Казанлък.

IMG_1557IMG_1552

IMG_1550IMG_1558
IMG_1548IMG_1549
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн