Информация от EVN България за потреблението на електроенергия по коледните празници

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
__EVN_300Оперативните данни на EVN България показват, че в периода 24-26 декември 2019 г. клиентите на дружеството са консумирали общо 77 675 MWh (мегаватчаса) електроенергия. Тези стойности са по-ниски спрямо общото потребление през тези дни на 2018 г., когато са консумирани общо 85 044 MWh.

Върховият товар по електроразпределителната мрежа през посочените дни е регистриран на 24 декември 2019 г., когато е бил 1433 MW (мегавата). Върховият товар за този период на 2018 г. е регистриран също на 24 декември и е бил 1525 MW (мегавата).

Посочените диспечерски данни не могат да се отнесат автоматично към всеки отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална. ЕVN България напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия спрямо ноември. Тази тенденция е по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.

Компанията информира отново, че през зимата важно значение за консумацията на електроенергия и от там за размера на фактурите имат редица фактори:
* индивидуален режим и интензивност на потребление при всеки клиент/всяко домакинство
* използва ли се в имота електроенергия за отопление
* външна температура: понижението на външната температура с 1 °C увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%
* брой помещения в жилището, които се отопляват
* състояние на жилищната сграда/имот – налице ли са енергийноефективни мерки
* вид и брой на използваните електроуреди и техният клас на енергийна ефективност.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн