Дават 120 награди за детски сурвачки и рисунки в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
smartТрадиционният конкурс „Сурва, весела година” за сурвачка и рисунка отново събра чудесни произведения на децата. Той се организира от Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Община Стара Загора и в него могат да участват ученици от 7 до 14 години, разделени в две групи: І група – 7-10 години и ІІ група – 11-14 години.

И тази година журито бе силно затруднено да отличи най-добрите рисунки и сурвачки, изработени от малките участници. Над 120 от тях в двата раздела – рисунка и изработка на сурвачка, ще получат награди, осигурени от Община Стара Загора.

По регламент сурвачките трябваше да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата, както и познания за обичаите в България. Рисунките трябваше да бъдат във формат 35/50 см. (без паспарту), без ограничение в жанра и материалите. Участниците в конкурса бяха в две възрастови групи – І група І-ІV клас и ІІ група V-VІІ клас.

До крайния срок 12.12.2019 г. са получени над 150 сурвачки и 108 рисунки от над 20 училища, детски градини от Община Стара Загора, както и от 49 ОУ „Бенито Хуарес” град София, ЦСОП „Д-р Петър Берон” град Кърджали, СУ „Христо Ботев” – град Джебел, обл. Кърджали, СУ „Св. Климент Охридски” и с. Зверино, област Враца.

Връчването на грамотите и предметните награди на отличените ще се състои на 17.12.2019 г. от 14.00 часа в залата на 3 етаж на ЦПЛР ул. „Захарий Княжески”71, където ще бъде открита изложба с най-красивите сурвачки и рисунки.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн