Връчиха чека за 50 бона на старозагорката Наделина Колева, спечелила лотарията с касови бележки на НАП

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
P1420091P1420088Росен Бъчваров, директор на дирекция “Комуникации и протокол” в централното управление на НАП, връчи днес в присъствието на Георги Йорданов, директор на Офиса на НАП – Стара Загора, чека за спечелените 50 хиляди лева на победителката в третата и последна лотария на НАП с касови бележки. Това е старозагорката Наделина Колева, на 39 години. Тя е участвала в лотарията с над 6043 касови бележки, събрани от ежедневни покупки. Печелившия бон за 55 стотинки от нес кафе е открила сред тях след само 20-минутно ровене в купа бележки.

Наделина Колева е завършила магистратура по Банков мениджмънт във ВИНС Варна, а преди това – Търговската гимназия в Стара Загора. По нейните стъпки върви и дъщеря й, която е десетокласничка в същата гимназия. Г-жа Колева е представител на фирма за производство и дистрибуция в страната на траурни стоки. Наградата ще използва най-вече за инвестиция в образованието на дъщеря й.

В трите сезона на лотарията с касови бележки на НАП са се регистрирали за участие общо над половин милион души. В настоящата лотария са участвали над 22 милиона фискални бона за близо 250 милиона лева, а за трите сезона те са над 1 милиард, съобщи Росен Бъчваров. Целите, които изпълни лотарията, по думите му, бяха осъществяването на граждански контрол над търговците – да издават касови бележки, и на всички да стане ясно, че касовите бележки са не просто данъчен документ, но и единственият документ, който носи потребителски права и помага на хората да ги упражняват.

Разпространеното мобилно приложение на НАП позволява всяка касова бележка с QR код да бъде сканирана и валидирана от покупателите дали е истинска, или не. До края на януари 2020 г. всяка българска касова бележка, с изключение на издаваните от специализираните интегрирани системи на големите търговски вериги, трябва да съдържа QR код. Ако се установи неистинска касова бележка, може да бъде подаден сигнал за това в НАП.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн