Задържаха 18-годишен скитник за кражба на лаптоп

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо З.К., на 18 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 26.11.2019 г. в Стара Загора отнел чужди движими вещи – преносим компютър и адаптер от владението на собственика без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 194,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу З.К. производство е установено, че той не учи и не работи, води скитнически начин на живот. На 26.11.2019 г. З.К. за пореден път решил да извърши кражба. Докато се разхождал в северозападната част на град Стара Загора, обвиняемият влязъл в незаключеното жилище на пострадалата и отнел преносим компютър и адаптер за него. Той бил забелязан и не могъл да довърши започнатата кражба. На 27.11.2019 г. З.К. бил заловен от органите на полицията заедно с откраднатите вещи, докато искал от трето лице да ги заложи.

Обвиняемият е криминално проявен. Срещу З.К. се водят още две производства за извършени от него престъпления против собствеността.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че З.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо З.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн