Подменят светофарните контролери и изграждат нови светофари в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Svetofar 300Подменени ще бъдат всички светофарни контролери в Стара Загора, като допълнително ще бъдат изградени две изцяло нови светофарно регулирани кръстовища – на бул. „Руски“ и ул. „Ген. Гурко“, както и на ул. „Ген Столетов“ и ул. „Княз Александър Батенберг“.

Три пешеходни светофара ще бъдат със заявка за пресичане от пешеходци – бул. „България“ при магазин „Зора“, по пътя към Старозагорските бани – ул. „Ал. Константинов“, както и на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ – до бившия завод „Родопа“.

Това са част от дейностите по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“, който се изпълнява в момента.

Светофарните контролери ще бъдат свързани с Центъра за управление на трафика, откъдето диспечерите ще имат възможност да следят тяхното състояние, както и да променят настройките им на работа. Нововъведенията позволяват въвеждането на координиран режим на работа и локално гъвкаво управление на движението, като това ще позволи пускане на „зелена вълна“ според автомобилния поток.

Към момента са подменени контролери по улиците „Руски“, “Патриарх Евтимий“, „Славянски“, „Цар Симеон Велики“, „Ген. Столетов“, „Августа Траяна“, „Граф Игнатиев“, „Св. Княз Борис“, „Индустриална“, „Димчо Стаев“, „Христо Ботев“, „Св. Отец Паисий“, „Анастасия Тошева“ и други.

Трафик детектори има на кръстовищата на бул. „Руски“ и „Августа Траяна“, на „Патриарх Евтимий“ и „Августа Траяна“ и на бул. „Цар Симеон Велики“ и „Ангел Кънчев“. Предстои тяхното монтиране и на други възлови кръстовища в града. Въвеждане на координация на светофарните уредби ще има по бул. „Славянски“ и ул. „Христо Ботев“.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн