Създадоха първата настолна стратегическа игра за българското Средновековие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
„Битката за Балканите. Ерата на Калоян“ ще пренесе играчите в един от най-бурните периоди от нашата история
*
7647467467647През 1204 г. рицарите от Четвъртия кръстоносен поход превземат Константинопол и основават Латинската империя. Византия е поставена на колене, но нейните наследници Никея и Епир са готови да водят кървава война за ромейската корона.

Флотилиите на Венеция бавно окупират крайбрежието на полуострова и никой не знае какъв ще бъде следващият им ход. На север българският цар Калоян призовава под знамената си воините, извоювали с меч свободата преди едва две десетилетия.

Година след излизането на хитовата настолна игра „Цар на историята“, сдружение „Българска история“ пуска на пазара „Битката за Балканите. Ерата на Калоян“. Амбициозният проект пресъздава събитията от началото на XIII век чрез гъвкава игрова механика.

От „Българска история“ подчертават, че едно от основните предимства на играта е това, че всеки има възможност да учи, докато играе, тъй като играта е вдъхновена от реални събития, които са вплетени във всеки един неин елемент.

В „Битката за Балканите“ могат да вземат участие до 5 души, като всеки един владее собствена държава. Играта предлага два режима – „начинаещи“ и „напреднали“. Първият е подходящ и за деца (12+), докато вторият се препоръчва за по-опитни играчи, уточняват още от издателството.

„Битката за Балканите. Ерата на Калоян“ ще бъде налична в търговската мрежа от началото на декември, а вече може да бъде открита и онлайн.

* * *
За сдружение „Българска история“:
Основна задача пред сдружение „Българска история“ е съхраняването и популяризирането на българската история чрез развиване на един от най-големите образователни сайтове у нас, обиколки на училища с цел изнасяне на уроци по родолюбие, създаване на образователни клипове, документални поредици, късометражни филми и телевизионни предавания, посветени на бележити лица и събития от родното минало. От 2017 г. „Българска история“ развива активна издателска дейност.

Игрално поле

Игрално поле

#

сподели ме


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн