Перспективите и проблемите пред младите хора в демократичното време обсъждаха в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_6686Форум „30 години по-късно: демократични ценности, поколението днес – проблеми, реализация, перспективи”, иницииран от старозагорският обществен посредник Надежда Чакърова, събра близо 100 младежи в зала „П. Р. Славейков“.

„Моят съвет е – имайте ясни цели, работете за тяхното осъществяване. Щастливци сте, че живеете във време, което ви дава свобода и не ограничава правата ви. Моето послание към вас е – имайте мечти, не се лутайте, а споделяйте сами със себе си желанията си, за да сте наясно накъде вървите“, каза на младите хора ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова. Тя подчерта, че е важно младежите да имат своето място и глас и да ги отстояват, като даде пример с добрата работа в Стара Загора, която вършват Младежкият и детският съвет, както и младежкия обществен посредник.

По време на форума освен дискусия за промените, настъпили в страната и Европа през изминалите 30 години, бе представен доклад на работата на първия млад омбудсман на Стара Загора Бетина Радева. Тя, заедно със своя заместник Калоян Максимов, отчете десетки инициативи, които са били в подкрепа на младите хора на града. Местният омбудсман Надежда Чакърова връчи символично мандат за работа на новоизбрания екип от млади хора, които да продължат дейностите за подобряване на младежката среда.

„Изключително щастлива съм да видя в зала „Славейков“ толкова много млади хора. Благодаря за възможността да поздравя лично новия млад омбудсман Александър Александров и неговия заместник Мартин Колев и да им пожелая ползотворен мандат. Да се радват на успехи и реализирани идеи“, каза председателят на ОбС Мария Динева малко преди да встъпят в длъжност новите млади обществени посредници. Те от своя страна заявиха категорично, че ще надграждат работата в името на младите, както и ще следят за добрата комуникация с институциите.

За правата, задълженията и отговорностите на демокрацията говори Станимир Стоянов, създател на Международната академия за високи постижения „Сър Исак Нютон“. Той сподели част от житейския си и професионален опит с младите хора.

Участници в събитието бяха още националният омбудсман Диана Ковачева, зам.-областният управител Петя Чакърова, директорът на Регионалния исторически музей Петър Калчев, председателят на Районния съд Милена Колева, председателят на Търговско-промишлената палата Олег Стоилов, изпълнителният директор на фондация „Постижения“ Виктория Стоянова, представители на местни и държавни институции. Поздрав към участниците във форума и гостите отправи и отец Иван Генов от Старозагорската митрополия по повод празника на християнското семейство и младеж.

IMG_6683IMG_6691
IMG_6662IMG_6633
IMG_6629IMG_6622
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн